-
-

Onze realisaties :

Tot voor kort had de vzw 2 woningen in Roeselare aangekocht. Deze 2 woningen zijn zeer grondig gerenoveerd en zij beschikken over een conformiteitsattest. 
Voor de laatste renovatie heeft onze woning in 2006 het conformiteitsattest ontvangen. Dit betekent dat zij voldoet aan de woonnormen van de Vlaamse Overheid op het vlak van comfort en veiligheid.

Voor ons derde project zijn we een samenwerking gestart met Vzw Onze Kinderen uit Rumbeke. In de Blommestraat hebben we een woning grondig gerenoveerd en deze woning wordt sedert juli 2013 verhuurd aan mensen uit ons doelpubliek.

In het voorjaar van 2015 heeft onze vzw een derde eigen woning aangekocht. Het gaat om een vrij recente woning die volledig in orde staat, en die plaats moet bieden voor een gezin met kinderen. Deze woning is ondertussen voor de derde maal verhuurd waarbij we voorrang geven aan gezinnen met kinderen.


Onze principes :

• Aangezien de kandidaten uit ons doelpubliek per definitie mensen met een laag inkomen zijn (meestal gezinnen met een vervangingsinkomen) proberen we de huur betaalbaar te houden. In principe is dat één vierde van het beschikbaar inkomen.

• Wij maken er een speciaal aandachtspunt van om onze woningen in orde te zetten qua sanitair comfort, vocht en ventilatie zodat onze woningen goede woningen zijn die tegemoet komen aan de wooneisen van onze tijd 

• Voor de toewijzing werken wij samen met sociale diensten in Roeselare. Dit maakt ook opvolging en begeleiding nadien gemakkelijker. 

• We proberen eerlijke en haalbare afspraken te maken over waarborg, onderhoud en herstellingen, achterstallen, .............